Десислава Иванчева е проявила бездействие напълно преднамерено към строителната документация

...
Десислава Иванчева е проявила бездействие напълно преднамерено към строителната документация
Коментари Харесай

ВКС обясни мотивите си за осъждането на Иванчева: Има кръг от безспорно установени обстоятелства

Десислава Иванчева е показала безучастие изцяло предумишлено към строителната документи на Александър Ваклин. Това се споделя в част от заключенията по делото на Върховния касационен съд.
Според съдиите това е типично бюрократичен административен произвол, довел до напредването на административната кореспонденция до " задънена улица " и това е образец за тъй наречените " параграф 22 " в продължение на доста месеци, заключва съдът, представен отTribune.
 
" В осъществяване на служебните си отговорности подсъдимата Иванчева е следвало неотложно да разпореди обвиването на заповедта на основния проектант на заинтригуваните страни, като е имала многократни благоприятни условия да стори това в продължение на доста месеци. Това не се е случило, тъй като бездействието ѝ е било изцяло съзнателно и целеустремено в посока на това да принуди/изнуди очевидеца Ваклин да потърси описаното от съдилищата всъщност подпомагане на доближения до кмета на региона обвиняем Дюлгеров ", обосновават решението си съдиите от Върховен касационен съд.
 
Оплакванията на тримата наказани, че предходните две инстанции са дали прекомерно доста доверие на показанията на изнудвания строителен бизнесмен Александър Ваклин, биват разнищени от висшите съдии.
" Касационният състав не би се наел да разисква интелектуалните старания по схващане на една или друга страна в процеса, само че още веднъж следва да означи, че показанията на очевидеца Ваклин са значимо обвинително доказателство, което не е било нито подценено, нито надценено. По-значимото е, че има кръг от несъмнено открити условия, които са свързани с цялостното държание на участниците в този развой, стимулират ги и техните дейности са разумно разследване от тези безспорни обстоятелства ", показват тримата съдии.
 
Възраженията за преднамереност от страна на ръководителя на въззивния състав Георги Ушев, който бе обект на масирана медийна офанзива и обект на напън от някогашния ръководител на Върховен касационен съд Лозан Панов по отношение на процеса, " не почиват на материалите по делото ", написа в претекстовете.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР