Десетки служители и граждани на Община Петрич подкрепиха кампанията на

...
Десетки служители и граждани на Община Петрич подкрепиха кампанията на
Коментари Харесай

Бъди един от нас: Десетки дариха кръв безвъзмездно в Петрич


Десетки чиновници и жители на Община Петрич поддържаха акцията на Военномедицинска академия (ВМА) „ Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот! ”.

Да пази живота и здравето на пациентите, обезпечавайки ги с кръв и кръвни артикули, е огромната задача на Центъра за трансфузионна хематология на ВМА още от основаването му през 1993 година. Мисия, с която екипът се оправя повече от сполучливо – за последните 15 години кръводарителите във ВМА са се нараснали с близо 90%. 

Сред първите, дарили кръв на днешния празник Петковден, бяха градоначалникът Димитър Бръчков и екипът му. 



Даряването на кръв лишава към 30 минути. Много хора се опасяват да го създадат, най-често поради разнообразни легенди за кръводаряването. Преодоляването на страха от кръводаряване е допустимо единствено посредством акта на даряване на кръв. Но гордостта от обстоятелството, че вашата кръв ще избави нечий живот е по-силна от всеки боязън. 



Всеки, който желае да поддържа акцията „ Бъди един от нас! Дари кръв - избави живот! “, може да го направи всеки ден от 8.00 до 16.00 часа в Кръвния център на ВМА, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР