Десетки китайски военни кораби и самолетоносач показват сила на учение

...
Десетки китайски военни кораби и самолетоносач показват сила на учение
Коментари Харесай

Китайският флот показва сила на учение в Южнокитайско море

Десетки китайски военни кораби и самолетоносач демонстрират мощ на обучение край остров Хайнан в Южнокитайско море, оповестява " Ройтерс ".

Изображения предоставени на " Ройтерс " от Planet Labs Inc, удостоверяват, че китайска флота е навлязла във значимият търговски воден път като част, от по този начин наречените бойни тренировки, които са част от рутинни годишни учения.

Групата на самолетоносача " Ляонинг " е минала предходната седмица през Тайванския проток, съгласно тайванското министерство на защитата. Снимки демонстрират минимум 40 кораба и подводници, които ескортират " Ляонинг ", което някои анализатори разказват като извънредно огромно показване на възходящата военноморска мощност на китайската войска.

Корабите плаващи в една линия са описвани по-скоро като агитация, в сравнение с действителни военни маневри, а флотилията е предвождана от подводници, със самолети над тях.

" Това е невероятна панорама. Това е огромната вест за мен. Потвърждение и че да, самолетоносач взе участие в ученията ", разяснява Джефри Люис, специалист по сигурността в Калифорнийския институт за стратегически проучвания Middlebury.

Настоящите военни годишни учения се следят от близко и от районни, и интернационалните сили поради растящата военна мощност на Пекин.

Не е ясно накъде се е насочила флотилията или какъв брой дълго ще продължи учението. Министерството на защитата на Китай не е дало отговор на запитвания.

" Съдейки по фотосите, очевидно демонстрират, че флота им в Южното море е в положение постоянно да се причислят към интервенции на групата от Далиан на север. Изглежда демонстрират оперативната съгласуемост на флота - нещо, над което безшумно работят от известно време ", разяснява Колин Кох, специалист по сигурността в Сингапурското учебно заведение за интернационалните проучвания " С. Раджаратнам ".

Според Кох, разрушителите, фрегатите и подводниците, които нормално ескортират самолетоносач, флотилията наподобява включва и огромен брой снабдителни кораби, както и по-малки корвети.

Както Виетнам, претенциите на Китай в Южнокитайско море се оспорват от Филипините, Малайзия и Бруней и Тайван.

Ученията са на фона на скорошно напрежение в богатия на запаси воден път, откакто Виетнам неотдавна замрази нефтените изследвания на испанските Repsol под напън на Пекин.

Пекин също по този начин се опълчи на по този начин наречените патрули за независимост на корабоплаването и американски боен транспортен съд предходната седмица, покрай един от китайските изкуствени острови в архипелага " Спратли ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР