Десетки жители се събраха пред сградата на Общински съвет-Пловдив, за

...
Десетки жители се събраха пред сградата на Общински съвет-Пловдив, за
Коментари Харесай

„Долу ръцете от Альоша!“: Десетки пловдивчани бранят паметника с протест пред Общински съвет

Десетки поданици се събраха пред постройката на Общински съвет-Пловдив, с цел да защитят Паметника на Съветската войска, по-познат като Альоша. Със викания и лозунги те се опълчиха на концепцията огромният паметник, който се издига на върха на Бунарджика, да бъде изместен.
,,Пловдив е град с хилядолетна история и с богато културно-историческо завещание и Альоша е неизменима част от историята на града ни. Това е светотатство по отношение на хората, които са дали живота си в битката против кафявата чума, светотатство по отношение на паметта на 300 000 български бойци, починали в тази война. Това е пренаписване на история. В Обществото ни има голям проблем – нацизма и фашизма се връщат “, сподели протестиращата Весела Станчева.
Протестиращите развяха плакати „ Общинският съвет няма място за нацисти! “, “ Альоша – ДА, фашизъм – НЕ “, „ Заедно сме по-силни “ и „ Долу ръцете от Альоша “. Освен бълрагския трикольор, жителите развяха и съветски флагове.

Припомняме, че през днешния ден обаче не е денят, в който ще бъде решена ориста на Альоша. След противоречиви диспути и необятни различия освен измежду общинските съветници, само че и в обществото – комисия към локалния парламент решени преди да въпросът за пренасяне на паметника да влезе за гласоподаване, първо да се извърши обстойна инспекция на техническата и финансова част. След това може да се пристъпи и към провеждането на локален референдум по мотива.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР