Десетки хиляди японски домакинства останаха без електрозахранване тази сутрин след

...
Десетки хиляди японски домакинства останаха без електрозахранване тази сутрин след
Коментари Харесай

Четирима загинали и хиляди домове без ток след земетресението в Япония

Десетки хиляди японски семейства останаха без електрозахранване тази заран след земетресението с магнитуд от 7,4, което удари малко преди среднощ, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Земният трус потопи част от североизточна Япония в мрачевина, прекъсна основни транспортни връзки и лиши живота на четирима.

Компании, след които „ Тойота мотор “ и производителят на чипове „ Ренесас електроникс “, вършат бърза оценка на провалите, защото има възможност да бъдат нарушени веригите на доставки и да се усили натискът върху световното произвеждане на смарт телефони, електроника и коли.

Японският министър председател Фумио Кишида заяви, че са починали четирима души и че държавното управление остава нащрек за възможни вторични земетресения през идващите два-три дни.

Съобщава се за минимум 107 потърпевши, няколко от тях – съществено, а 4300 семейства са останали и без вода.

Жители на град в префектура Фукушима направиха жива верига, с цел да пълнят пластмасови туби вода за битови потребности.

Земетресението удари в 23:36 ч. локално време нощес директно до брега на префектура Фукушима, на дълбочина от 60 километра.

Предупреждението за цунами, издадено след труса, беше анулирано рано тази заран. На някои места беше обявено за повишение на морското ниво, само че не и за съществени вреди.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР