Десетки хиляди участваха в протести срещу задължителната ваксинация, здравните пропуски

...
Десетки хиляди участваха в протести срещу задължителната ваксинация, здравните пропуски
Коментари Харесай

Протести в Европа заради ограниченията и задължителните ваксини

Десетки хиляди участваха в митинги против наложителната имунизация, здравните пропуски и други ограничения против ковид. Най-много демонстрации имаше в Европа, само че вълна на неодобрение се надигна и в Австралия.

Най-многобройни бяха акциите във Франция, в която се планува всички чиновници в здравната сфера да бъдат наложително ваксинирани, а визитите на обществени мероприятия и в заведения да бъдат позволени единствено със здравни пропуски, в които се отбелязва имунизиране, преболедуване или негативен PCR тест.

Над 160 хиляди французи излязоха по улиците на редица градове в страната, заяви публично полицията, като добави, че броят им е повишен спрямо идентични митинги преди седмица, в които тогава участваха 114 000 души.

На проява в центъра на Париж се стигна до конфликти с полицията, която употребява сълзотворен газ, заяви Франс прес.

Сблъсъци с полицията се разиграха и на демонстрациите в Атина, в които се включиха над 4000 души, недоволни от наложителната имунизация и рестриктивните мерки за неимунизираните.

Демонстранти в столицата и в Солун желаеха оставката на премиера Кириакос Мицотакис, като упрекнаха държавното управление му, че излага на риск единството на нацията.

Няколко хиляди стачкуваха и в Италия против Коронавирус документите за посещаване на публични места. Най-многобройна бе акцията в Рим, събрала към 3000 души. Демонстрации имаше в общо над 80 града в страната.

Няколко хиляди съперници на имунизациите се събраха на протест и в центъра на Лондон.

Без маски, в нарушаване на разпоредбите, бяха хилядите протестиращи в Австралия, чието неодобрение бе предизвикано от желанието на управляващите ограничаващите ограничения в страната да останат в действие до октомври. 60 души бяха задържани при конфликти с полицията в Сидни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР