Десетки хиляди демонстранти участваха днес в поредните протести срещу пенсионната

...
Десетки хиляди демонстранти участваха днес в поредните протести срещу пенсионната
Коментари Харесай

Сблъсъци между полиция и протестиращи във Франция

Десетки хиляди стачкуващи участваха през днешния ден в следващите митинги против пенсионната промяна във Франция, прокарвана от държавното управление на президента Еманюел Макрон, съобщи БНР с позоваване на ДПА.

В Париж, Лион и Нант този следобяд избухнаха безредици след несполучливите договаряния през вчерашния ден по отношение на промяната сред кабинета в Париж и водещите френски профсъюзи.

Съобщава се, че стачкуващи са прекъснали отчасти достъпа до зони от парижкото летище " Шарл де Гол ". В разнообразни региони на Париж бяха блокирани улици. Протестиращи окупираха входовете на постройките на университети във френската столица.

Противници на пенсионната промяна нахлуха в постройка в Париж, в която се намират офисите на френския клон на американската финансова корпорация " Блек Рок " (Blackrock). На видеозаписи от случая се виждат част от нахлулите, които скандират, до момента в който чиновници на капиталовата компания са се събрали край тях и ги гледат.

Протестиращи влязоха в битка с полицията в центъра на френската столица, като хвърляха камъни и бутилки против чиновниците на реда, съобщи Ройтерс.

Френски медии, представени от ДПА, оповестяват, че при митингите в Лион са били нанесени вреди на магазини, а в Нант полицията е употребила сълзотворен газ по време на конфликти с стачкуващи.

Протестите във Франция не престават, откакто министър председателят разгласи на 16 март потреблението на член 49, параграф 3 (49.3) от френската конституция, с цел да може текстът за противоречивия закон за пенсионната промяна - повишение на пенсионната възраст от 62 на 64 години - да бъде дефинитивно признат без гласоподаване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР