Десетки хиляди австрийци протестираха този уикенд срещу въвеждането от правителството

...
Десетки хиляди австрийци протестираха този уикенд срещу въвеждането от правителството
Коментари Харесай

Десетки хиляди на протест срещу задължителната ваксинация в Австрия

Десетки хиляди австрийци стачкуваха този уикенд против въвеждането от държавното управление на наложителна имунизация - първата страна от Европейски Съюз, която направи това, - до момента в който канцлерът настоя през днешния ден, че този ход щял да съставлява " незначителна интервенция " спрямо другите възможности, осведоми " Франс прес ".

Една от най-големите демонстрации се организира в южния град Грац, където полицията посочи, че през вчерашния ден към 25 000 души са се събрали на протест, който е останал най-вече кротичък.

Но полицията добави, че трима мъже при започване на 20-те си години са разследвани за хипотетично отправяне на нацистки поздрави и че е имало десетки нарушавания на разпоредбите за носене на маски, свързани с ковид.

В изявление за италианския всекидневник " Кориере каузи Сера " канцлерът Александер Шаленберг означи, че държавното управление " за жалост " е било насила да се обърне към наложителна имунизация, с цел да ускори настоящия ритъм на цялостна имунизация, което сега е малко под 67 % и е едно от най-ниските в Западна Европа.

При сегашния ритъм " в никакъв случай няма да излезем от порочния кръг на нови талази и нови диспути по отношение на затварянията ", посочи той.

" Всеки локдаун е тежка интервенция в главните права. В съпоставяне с това, наложителната имунизация е незначителна интервенция ", настоя той.

Изправено пред бързо повишаване на инфектираните, държавното управление вкара непълен локдаун в понеделник, макар че учебните заведения остават отворени.

Други демонстрации в събота се организираха в градовете Санкт Пьолтен и Клагенфурт, като събраха надлежно към 3500 и 5000 души.

В Санкт Пьолтен са били осъществени 11 ареста, множеството от които за " нападателно държание ". Един служител на реда е бил ранен.

Демонстрацията беше проведена от крайнодясната Партия на свободата, чийто водач Херберт Кикъл се опълчва на ограниченията против ковид и в налагането на недоказани лечебни средства за вируса.

Пред митинга в Клагенфурт приказва локалният началник на Партия на свободата.

Също в през днешния ден финансовото министерство разгласи, че имало " гърмеж " на конфискации на противопаразитния препарат " Ивермектин " от митнически чиновници през последните месеци.

Между септември и средата на ноември са конфискувани 15 844 таблетки, посочи ведомството.

Ивермектинът е едно от няколкото медикаменти, които се постановат в обществените мрежи като лекуване за COVID-19, макар че се оказва неефикасен в голям брой изследвания и изпитвания и е евентуално рисков, в случай че се ползва погрешно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР