Десет месеца след като обявиха намеренията си, Ford Motor Company

...
Десет месеца след като обявиха намеренията си, Ford Motor Company
Коментари Харесай

Ford и SK On създават съвместна компания за производство на батерии за електрически превозни средства

Десет месеца откакто оповестиха желанията си, Ford Motor Company и SK On приключиха взаимната си компания BlueOval SK за произвеждане на акумулатори за електрически транспортни средства в Съединени американски щати с един цех в Тенеси и два в Кентъки до втората половина на десетилетието. Партньорите ще влагат минимум 7,77 милиарда $ в плановете, като Ford ще поеме главната част от инвестицията.

Едва в този момент фирмите са създали всички нужни утвърждения, с което публично приключват основаването на взаимното дружество. На първия стадий седалището му ще бъде в Джорджия, където SK On към този момент има цех за произвеждане на тягови акумулатори. След като Ford Motor приключи строителството на своя комплекс BlueOval City в Тенеси, централата на взаимното дружество ще бъде преместена там.

Паритетът в структурата на ръководство на взаимното дружество се потвърждава от състава на борда на шефовете, в който трима от шестте членове се назначават от всяка от страните. Главен изпълнителен шеф на BlueOval SK за първите три години е Дейвид Хам, който е вицепрезидент на SK Innovation, а финансов шеф е Джием Кранни, който е и основен действен шеф на Ford Business Solutions. След три години фирмите ще разменят представителите си на върха на взаимното дружество. До втората половина на десетилетието BlueOval SK се надява да има годишен индустриален потенциал от 129 GWh в Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР