Десет души бяха арестувани при сблъсъци между привърженици на ултрадесни

...
Десет души бяха арестувани при сблъсъци между привърженици на ултрадесни
Коментари Харесай

Отново бой по време на демонстрации в САЩ

Десет души бяха задържани при конфликти сред последователи на ултрадесни и ултралеви организации в американския град Бъркли, щата Калифорния, съобщи БГНЕС.
В града протичаха по едно и също време няколко демонстрации, в това число проведена от водача на дясната организация Patriot Prayer Джой Гибсън. Той беше арестуван. В момента на арестуването му Гибсън е бягал от преследваща го група леви, които имали черни маски по лицата си и употребявали спрейове с пикантен газ.
Безредиците започнаха, когато няколкостотин души повалиха металическите заграждения към централния парк на града. Местните управляващи бяха забранили акции там, с цел да се избегне насилието. След събарянето на загражденията, паркът беше наводнен от последователи на Patriot Prayer и леви стачкуващи, сред които започнаха яростни сбивания. Биещата се навалица побягнала, когато се появили служителите на реда, които били доста по-многобройни.

На 12 август почина един човек и 19 пострадаха при конфликти сред крайнодесни стачкуващи и протестиращи в отбрана на човешките права в град Шарлотсвил, щата Вирджиния. От тогава напрежението в Съединени американски щати е на непрекъснато високо равнище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР