Десантният кораб на ВМС на Русия Оленегорский горняк, който бе

...
Десантният кораб на ВМС на Русия Оленегорский горняк, който бе
Коментари Харесай

Лондон: Няколко отделения на руския десантен кораб са пробити

Десантният транспортен съд на Военноморски сили на Русия " Оленегорский горняк ", който бе нападнат през нощта на 3 против 4 август, най-вероятно е претърпял съществени вреди.

Това се показва в ежедневния разбор на английското разузнаване за войната в Украйна.

Снимки на кораба демонстрират, че той е накривен на 30-40 градуса, което допуска, че няколко водонепроницаеми отделения са били пробити или че напъните на екипажа за надзор на вредите са били неефективни.

Рутинно присъединен към Северния флот на Русия, корабът е нараснал граничната защита след нахлуването на Русия в Украйна и постоянно е превозвал боен и граждански товар сред Русия и окупирания Крим, когато Керченският мост е бил пресечен заради офанзиви.

3600-тонният и дълъг 113 метра Olenegorsky Gornyak е най-големият съветски военноморски транспортен съд, който е съществено развален или погубен след потъването на крайцера Москва на 13 април 2022 година, показва английското разузнаване.

Това е сериозен удар за Силите за гранична сигурност, които предислоцираха множеството си елементи в Новоросийск заради високата опасност за Севастопол.

Припомняме, съветският военен транспортен съд беше съществено развален при  срещу съветската черноморска военноморска база в Новоросийск, когато за първи път украинският флот сподели мощта си толкоз надалеч от крайбрежията на страната.  Дроновете са били унищожени от съветски военни кораби.
 Руският десантен транспортен съд е претърпял съществени вреди в Новоросийск
Руският десантен транспортен съд е претърпял съществени вреди в Новоросийск

Той е получил пробойна под левия борд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР