Дерогацията за преработването на руски петрол в Лукойл Нефтохим Бургас“

...
Дерогацията за преработването на руски петрол в Лукойл Нефтохим Бургас“
Коментари Харесай

Извънредно решение от парламента: Депутатите решиха кога да падне дерогацията за руския петрол

Дерогацията за преправянето на съветски нефт в „ Лукойл Нефтохим Бургас “ да падне сред 1 и 15 март 2024 година Това гласоподаваха на първо четене депутатите от комисията по икономическа политика и нововъведения в Народното събрание. С 11 гласа „ за “ и 4 „ срещу “ измененията в закона за надзор на ограничаващите ограничения против Русия, импортирани от Кирил Петков и група народни представители, бяха признати. Европейската комисия направи изключение и отсрочване във времето за България и Унгария да преработват съветски нефт. За страната ни срокът е края на 2024г.
От името на вносителите Владислав Панев от „ Продължаваме промяната – Демократична България “, който е зам.-председател на комисията напомни, че дерогацията на преработката на съветски нефт важи до края на 2024 година, със закон срокът беше изменен до октомври 2024 година Мотивът за новия период е, че последователното понижаване на съветския нефт не се случва, а се усилва от началото на войната в Украйна, предава 24 часа.
Против се изрекоха Румен Гечев и Петър Кънев от „ Българска социалистическа партия за България “, както и Александър Вълчев от Има Такъв Народ.
Основната комисия по този закон е енергийната, в която той още не е обсъждан.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР