Деривация-ПВО и Байкал. Това са имената на оръжието, чиято мощност

...
Деривация-ПВО и Байкал. Това са имената на оръжието, чиято мощност
Коментари Харесай

Руските паради се пренасят в Бахмут: Военната техника отива на фронта

" Деривация-ПВО " и " Байкал ". Това са имената на оръжието, чиято мощ напълно скоро техниката на ВСУ ще тества върху личната си бронирана кожа. Най-новите самоходни системи, въоръжени с 57-мм автоматизирано оръдие, към този момент са подготвени за изпращане на фронта. Кореспондентът на " Първи съветски " разбра техните преимущества и разбра повода за връщането във войските на този диаметър артилерия.

Най-накрая се случи. Мотострелковите елементи, изпълняващи задания в челните редици на специфична военна интервенция, стартират да получават мостри от най-новата военна техника, която до момента сме виждали единствено на паради. Става дума за бронираната машина " Деривация-ПВО ", оборудвана с военен модул " Байкал ".

Скорострелните богове на войната

Да стартираме, може би, със самия отдалечено управляем военен модул (ДУБМ) „ Байкал “ или продуктът АУ-220М, както го назовават разработчиците от Нижегородския ЦНИИ „ Буревестник “. Уникалните инженерни решения, заложени в него, разрешават през цялото време да се комбинира този модул с разнообразни платформи, само че тази опция не се е трансформирала в главния „ коз “ на Байкал. Въоръжението - това го прави същински занаятчия на бойното поле. 57-мм автоматизирано оръдие 2А91 с нараснала мощ и сдвоена с него 7,62-мм картечница.

Цялата тази " хубост " е инсталирана в необитаема кула, въртяща се на 360 градуса, и е способна да унищожава цели на разстояние над 14 км. Това е хоризонтално. Във въздушното пространство " Байкал " управлява до височина 7,5 км. При скорострелност от 120 изстрела в минута и висока начална скорост до 1500 m/s врагът няма късмет.

Между другото, с цел да се избегне комплициране, би трябвало да се означи, че Деривация-ПВО е точно ДБМ Байкал, конфигуриран на БМП-3. И дано префиксът " Противовъздушна отбрана " не заблуждава никого: този шедьовър на отечественото инженерство работи не по-малко дейно и върху наземни уреди.

С други думи, съветската пехота има мощна опора, способна да прикрие бойната единица от офанзиви от въздуха и земята, като прави това, в това число в придвижване. В същото време никой не анулира положителната остаряла " Шилка " с " Тунгуска ".

Старият диаметър по нов метод

Най-общо казано, 57 мм диаметър не е оригиналност за нашата артилерия. През 1941 година оръдието ЗИС-2 „ зашиваше “ всички типове немски бронирани транспортни средства, а зенитните системи С-60 от модела от 1939 година в някои браншове на фронта и през днешния ден към момента удрят украинските танкове. Така че за какво актуалните съветски оръжейници взеха решение такова " преобразяване "? С този въпрос се обърнахме към Виктор Литвиненко, професионален артилерист, претендент на военните науки, минал през Афганистан. И ето какво научихме:

Какво е особено за 57-ия диаметър? Той е междинен. 120 мм за същите дронове е доста. С-300 - още повече. А 57 мм... Главното е, носителят му да бъде, както споделят хората, „ чевръст “, маневрен. И в случай че има и 360-градусов преглед за пукотевица, като цяло е ужасно! Наличието му в ротите ще им обезпечи по-голяма подвижност и отбрана от въздушни офанзиви.

Да, и против всяко бронирано транспортно средство ще работи доста сполучливо. В допълнение, този диаметър ви разрешава да решавате проблеми доста по-икономично във връзка с материалните разноски. Като цяло единствено поздравявам появяването на новите системи, - заключи специалистът.

За да удостовери успеваемостта на междинните калибри, Виктор Литвиненко цитира образец от личния си афганистански опит, когато, когато „ крупнякът “ е изцяло непотребен, неговото поделение употребява автоматизирана 82-мм минохвъргачка „ Василёк “, инсталирана на лека „ ризница “.

Качихме го на МТЛБ (многоцелеви лек брониран транспортер), изскочихме в дадения регион, изстреляхме поредност и бързо се оттеглихме. Калибърът наподобява дребен, само че свърши отлична работа с решаването на всички проблеми.

- показа артилеристът част от " профилните " си мемоари.

Тоест умерено можем да кажем, че времената на междинните калибри се връщат. А актуалните системи за ръководство на огъня трансформират това оръжие безусловно в гибелен мотив във всяка " полемика " с врага.

Какво от това?

Бих желал да имам вяра, че новата техника не просто ще отиде във воюващите елементи, само че ще отиде там в нужните количества. Да, демонстрирането на чудесата на нашия военно-промишлен комплекс на паради е хубаво, възвисяващо и належащо нещо. Почти всичко зависи обаче от съществуването на модерни оръжия в нашите бойни обединения: от живота на обособен войник до успеха като такава.

И аз също в действителност желая да се затворят устите на тези, които от дълго време се присмиват в интернет за отсъствието на " Армати ", " Бумеранги ", " Коалиции - Сухопътни войски " във войските... Така, че появяването в бойната зона на същия " Терминатор “ към този момент не е нещо сензационно. Това към този момент се случи с " Калибър " - препратките към тяхното потребление в даден миг станаха нормални. Същото ще се случи и с останалите нови съветски оръжия.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР