Депутатските заплати по правилник се изчисляват на база три средни

...
Депутатските заплати по правилник се изчисляват на база три средни
Коментари Харесай

Депутатските заплати скачат преди Коледа

Депутатските заплати по устав се пресмятат на база три междинни работни заплати в публичния бранш.

Тъй като по данни на Националния статистически институт за последното тримесечие възнагражденията в администрацията са скочили, народните представители ще се зарадват на нарастване преди Коледа. То ще е с 90 лв.. Така базовата депутатска заплата ще стане 3519 лева Възнагражденията на министри, министър председател и президент също зависят от междинната работна заплата.

Президентът получава по закон два пъти депутатската залата. През ноември базовото заплащане на президента ще стане 7038 лева само че с клас прослужено време Румен Радев ще се подписва на над 11 000 лева Премиерът взима 55% над дептутатската заплата по закон. Така базовата заплата на министър-председателя става 5278 лева С надбавка прослужено време Бойко Борисов от ноември ще се разписва на над 7000 лева Министрите взимат с 30 на 100 над депутатските заплати.

Заплатите на властта се преизчисляват на всеки три месеца. Сметката демонстрира, че парите, които ще получават високите ешалони от ноември, не са връх за 2018 година. През февруари те са достигнали своя връх. Депутатски заплати тогава са били най-малко 3540 лева Заплатата на премиера е достигала 5487 лева, а на президента - 7080 лева

От ноември ще се качат и заплатите на конституционните съдии, тъй като се пресмятат средноаритметично от тази на президент и ръководител на парламент, осведоми Bulgaria ON AIR.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР