Депутатите в парламента на Тайван се сбиха, след като законодатели

...
Депутатите в парламента на Тайван се сбиха, след като законодатели
Коментари Харесай

Бой в парламента на Тайван след като опозицията окупира сградата

Депутатите в Народното събрание на Тайван се сбиха, откакто законодатели от ръководещата Демократична прогресивна партия (DPP) пробиха през барикади, издигнати от главната опозиционна партия Куоминтан (KMT), която беше окупирала постройката, с цел да стачкуват против " тиранията " на държавното управление.

Тайван е необуздана народна власт и боевете и митингите вътре в постройката на Народното събрание не са рядко срещано събитие.

Повече от 20 депутати от KMT окупираха постройката на законодателния орган тази нощ, блокирайки влизането в пленарната зала с вериги и столове, настоявайки, че държавното управление се пробва да принуждава посредством законодателство и изисква от президента да отдръпна кандидатурата на непосредствен асистент за авторитетен регулаторен орган.

Тази заран депутатите от DPP смъкнаха барикадите и нахлуха вътре, наобикаляйки основния подиум, където техните съперници от KMT се бяха скупчили.

Имаше конфликти и викове, до момента в който КМТ, в това число нейният млад нов ръководител Джони Чианг, изпитваха усложнение да удържат позицията си. Чианг напусна подиума, като наподобява е излязъл през странична врата, преди да се върне на подиума.

По-спокойна сцена скоро се възобнови с депутати от KMT, застанали в символ на митинг пред подиума, а депутати от DPP зад тях, до момента в който те се редуваха да крещят лозунги.

KMT, понесла тежко проваляне на парламентарните и президентските избори през януари, стартира митинга си в Народното събрание късно през вчерашния ден. Партията обичайно поддържа тесни връзки с Китай, който преглежда Тайван като своя територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР