Депутатите в Държавната дума на Русия гласуваха единодушно на първо

...
Депутатите в Държавната дума на Русия гласуваха единодушно на първо
Коментари Харесай

Русия напуска Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити

Депутатите в Държавната дума на Русия гласоподаваха единомислещо на първо четене законопроект, с който се отдръпва ратификацията на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити. Очаква се законопроектът да бъде признат дефинитивно на пленарното съвещание в четвъртък.

Законопроектът беше квалифициран от комитета по интернационалните въпроси по предписание на ръководителя на Думата Вячеслав Володин. 439 от общо 450 депутати станаха вносители на документа, което е самобитен връх в историята на долната камара на съветския парламент.

Володин написа в профила си в " Телеграм ", че Русия ще направи всичко належащо за отбраната на своите жители и за запазването на световния стратегически паритет. По време на присъединяване си в годишната среща на дискусионния клуб " Валдай " на 5 октомври президентът Владимир Путин съобщи, че за разлика от Русия, която е подписала и утвърдила контракта, Съединени американски щати единствено са го подписали.

След това представителят на Кремъл Дмитрий Песков разясни, че възможното отдръпване на ратификацията не значи обновяване на нуклеарните опити.

Георги Николов
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР