Депутатите ще заседават извънредно днес, след като решиха да почиват

...
Депутатите ще заседават извънредно днес, след като решиха да почиват
Коментари Харесай

Депутатите заседават днес, заради почивката си в петък

Депутатите ще заседават изключително през днешния ден, откакто взеха решение да почиват и в петък след неработния 24 май. 

На съвещанието си следобяд народните представители ще обсъдят удължение на периода за осъществяване на одит за сходството на спомагателните разноски и прехвърляния на първостепенните разпоредители с бюджет за интервала от 1 януари 2017 до 31 януари т.г. Удължаването на периода е поискано от Сметната палата. 

Причината е, че изискваната информация е обвързвана с даването на голям брой документи с огромен времеви диапазон и спомагателното ангажиране на повече специалисти от разнообразни административни звена.

На първо четене ще бъдат разисквани и промени в Закона за рибарството и аквакултурите. Според тях феновете рибари ще би трябвало да поставят еднократно тестови изпит за дееспособност. Разширяват се пълномощията на чиновниците на Изпълнителните организации по риболовство и аквакултури, и по горите, и те към този момент ще могат да снимат и задържат извършители, в това число посредством физическа мощ. Увеличават се санкциите за лов на риба с взривни, отровни и зашеметяващи субстанции, както и за рецидив. 

На второ четене ще бъдат прегледани промени в законите за гражданската регистрация и за локалното самоуправление.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР