Депутатите ще обсъдят предложението на Продължаваме промяната - Демократична България

...
Депутатите ще обсъдят предложението на Продължаваме промяната - Демократична България
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат създаване на временна комисия за действията на МВР на протеста на феновете

Депутатите ще обсъдят предлагането на " Продължаваме промяната - Демократична България " да бъде основана анкетна комисия за полицейското принуждение по време на митингите предишния четвъртък против управлението на Българския футболен съюз.

Предложението за краткотрайната анкетна комисия е на Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Задачата на комисията ще е да " откри всички обстоятелства и условия, довели до ескалиране на напрежението и конфликтите сред органите на Министерство на вътрешните работи и протестиращите жители против управлението на БФС, както и дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ". Тя ще има 18 членове - по трима от всяка парламентарна група. Работата ще продължи един месец, а най-после би трябвало да приключи с отчет. За основаването на такава комисия настоя още през вчерашния ден министър председателят акад. Николай Денков. Същото желала и Мария Габриел. Подкрепа през днешния ден пристигна и от Българска социалистическа партия. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче изрази запаси

От Движение за права и свободи изрично са срещу. Председателят на парламентарната група Делян Пеевски се опълчи.

" Има си проверяващи органи в границите на Инспектората на Министерство на вътрешните работи. Ако има някой с прекалено принуждение и го открият – има си закони, има си санкции ", разяснява той.

Създаването на комисията ще бъде гласувано от Народното събрание. За да мине, трябват най-малко половината депутати.

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните хранилища, Със законопроекта се вкарва данък върху нагреваеми произведения със наличие, друго от тютюн, въз основата на растения, билки или плодове, без значение дали са обработени с никотин.

Друго предложение на ПП-ДБ планува освобождение от облагане с данък на бира, създадена от физически лица за персонално ползване или приложимост в границите на фамилията или семейството, в случай че не се прави с комерсиална цел. Заинтересовани ще са към 2000 лица или семейства, производители на домашна бира за лична консумация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР