Депутатите ще обсъдят днес промените в Закона за туризма на

...
Депутатите ще обсъдят днес промените в Закона за туризма на
Коментари Харесай

Спорните промени в Закона за туризма влизат за първо четене в парламента

Депутатите ще обсъдят през днешния ден измененията в Закона за туризма на първо четене. Идеята на ръководещите - парцели, предлагани посредством електронни платформи, да са с категория като хотелите и къщите за посетители - провокира разногласия в туристическия отрасъл и не беше посрещната еднопосочно.

В момента човек, който не е търговец по смисъла на комерсиалния закон, може да настанява посетители в стаи или къщи за посетители, когато те са част от обитаването от него жилище в жилищната постройка. С предлаганите промени се добавя, че това важи и когато тези места за настаняване не са част от населяваното от отдаващия чартърен жилище в блок или жилищна постройка.

ГЕРБ и НФСБ се схванаха парцелите за краткосрочно настаняване да не се категоризират, а единствено да се записват като туристически обекти.

Според Менда Стоянова и Валери Симеонов предложенията, импортирани от тях сред първо и второ четене на Закона за бюджета, няма да обиден потребителите, а единствено ще дадат опция за регулация.

„ Всички тези хора да си заплащат налозите - както всички останали, които са на ярко. Няма за цел нито да се отежнява бизнесът с административната тежест, нито да се стопират онлайн платформи, като Booking, Airbnb или други, да оперират на българския пазар ", сподели ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

„ Те, в случай че бъдат регистрирани на физически или юридически лица, или прецизен адрес, а при започване на годината си платят патентен налог и се записват в нововъведената на 1-ви октомври единна система за туристическа информация, една голяма част от този бизнес ще излезе на ярко ", разяснява Христо Проданов от Българска социалистическа партия. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР