Депутатите ще изслушат министър-председателя Бойко Борисов за списъка на републиканските

...
Депутатите ще изслушат министър-председателя Бойко Борисов за списъка на републиканските
Коментари Харесай

Народните представители ще изслушват Борисов за тол системата


Депутатите ще изслушат министър-председателя Бойко Борисов за листата на републиканските пътища, за които се събира винетна такса и такса на база изминато разстояние. Ще бъдат изслушани също министърът на районното развиване Петя Аврамова и Георги Терзийски - ръководител на УС на АПИ за идното таксуване на пътните транспортни средства с обща техническа позволена оптималната маса над 3,5 тона.

По предложение на ГЕРБ първата точка от дневния ред ще бъде предавана по Българска национална телевизия и БНР. Народният представител от "БСП за България " Георги Свиленски изиска в пленарна зала да бъде изслушан и виновният за въвеждането на толсистемата заместник-министър на районното развиване Николай Нанков.

Цвета Караянчева не подложи на гласоподаване това предложение, защото предлагането не е направено по надлежния ред.

"Ако желаете господин Нанков да е тук, за какво поканихте господин премиера ", обърна се към депутатите от левицата ръководителят на Народното събрание.

В пленарна зала, с изключение на министър-председателят, са и вътрешният министър Младен Маринов, както и министърът на превоза Росен Желязков.

Като точка първа в програмата за на следващия ден бе включено и второто гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за районното развиване.

В дневния ред за през днешния ден е първото гласоподаване на промени в Закона за лечебните заведения и в Закона за устройство на територията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР