Депутатите ще гласуват днес решение, с което да задължат Министерския

...
Депутатите ще гласуват днес решение, с което да задължат Министерския
Коментари Харесай

НС задължава МС да преговаря за промяна на Плана за възстановяване и устойчивост

Депутатите ще гласоподават през днешния ден решение, с което да задължат Министерския съвет да договаря за смяна на Плана за възобновяване и резистентност, тъй че да не се постанова да затваряне въглищните централи. Решението беше признато през вчерашния ден на енергийна комисия с цялостен консенсус, като се чака народните представители да се подпишат под него през днешния ден.
 
Междувременно синдикатите ще проведат митинг пред постройката на Народното събрание, точно против затварянето на мините и ТЕЦ-овете, които те зареждат. Очаква се в пленарната зала да бъде гласуван и законопроект за компенсиране на транспортните разноски на хората.
 
Според него ще бъдат подкрепени най-уязвимите групи от популацията, а не както беше до момента - всички, които купуват горива. Парите ще бъдат набирани от фирмите, които внасят съветски недопечен нефт. Ще бъде гласувано и решение, с което да бъде длъжен Министерския съвет да договаря с американската компания " Уестингхаус ", за построяването на два нови блока в АЕЦ " Козлодуй ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР