Депутатите с реакции за идеята на финансовия министър всички плащания

...
Депутатите с реакции за идеята на финансовия министър всички плащания
Коментари Харесай

Депутатите с остри реакции за прага на кешовите плащания

Депутатите с реакции за концепцията на финансовия министър всички заплащания над 5 000 лева да се правят по банков път. Досега прагът за това беше 10 000 лв..

От ГЕРБ-СДС обявиха, че няма да поддържат тази смяна. От „ Възраждане “ също се оповестиха срещу, като прецизираха, че тези мярка не е в полза на бизнеса.

Мартин Димитров, който е от квотата на „ Демократична България “ също разгласи персоналните си запаси, като съгласно него или разрешеният предел на заплащания в брой би трябвало да остане същия, или да се понижи на 8000 лева

От „ Възраждане “ оферират промени в Конституцията, които да подсигуряват заплащането кеш, с цел да не попаднем в „ цифров затвор “. Според партията липсва аргументация за концепцията за понижаване на кешовите заплащания от 10 000 до 5000 лева Цончо Ганев съобщи, че тази мярка няма да докара до изсветляване на бизнеса.

Мартин Димитров, който е от квотата на „ Демократична България “ разяснява, че в случай че от „ Възраждане “ искатда върнат разплащането единствено с хартия, би трябвало да се върнат в предишния век. Димитров посочи, че никой не е предложил изобщо да няма кешови заплащания и да не се употребяват кешови банкноти. Според него въпросът е какъв брой да бъде прагът за кешови разплащания.

Виждането на Мартин Димитров е друго от това на финансовия министър Асен Василев.

Димитров уточни два значими аргумента.

От ГЕРБ-СДС също няма да поддържат намаляването на прага за кешови разплащания от 10000 на 5000 лева

По думите му от групировката имат доста запаси към препоръчаните данъчни промени.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР