Депутатите решиха, че ще си почиват само на официално обявените

...
Депутатите решиха, че ще си почиват само на официално обявените
Коментари Харесай

Депутатите ще почиват по-малко за празниците

Депутатите взеха решение, че ще си почиват единствено на публично оповестените празници, както и в периода 29.12 - 31.12.21 година.

Предложени бяха два плана за решение – да няма никаква коледна почивка отвън формалните празници или да има почивка единствено в интервала 29.12 – 31.12 декември. Първото предложение беше на " ИТН " (ИТН), а второто – на " Продължаваме смяна " (ПП), съобщи Стандарт.

Според Има Такъв Народ не трябвало да има коледна почивка отвън формалните празници по Коледа и Нова година – тъй като и хората работели тогава. Освен това трябвало да се вземат решение проблемите с цената на тока и водата, както и образуването на парламентарните комисии.

" Събрали сме се тук да се трудим повече, в сравнение с да си почиваме ", настоя Виктория Василева от Има Такъв Народ.

В отговор от ГЕРБ споделиха, че като Има Такъв Народ желае депутатите да са толкоз равни на елементарните хора, за какво отхвърли да поддържа тяхното предложение за зелен документ в Народното събрание. Да не се окаже, че сред 29-ти и 31-ви декември ще дойдем за 1 точка, попита Тома Биков от ГЕРБ.

" Ако ще се събираме да проучваме, аз и у дома си върша разбори ", иронизира Биков. Предложете логичен дневен ред, щом желаете да работим в този интервал, настоя той. 

Винаги е било " прочувствено гнусно " по какъв начин Народното събрание да има дълги ваканции, отвърна ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. Като ще се приобщавате към българския народ, 75% от него няма зелен документ, изясни Йорданов. " Вие не сте богове, пичове ", добави той.

Росица Киров от ГЕРБ му опонира, че не се усеща " пич " и че депутатите нямат право на отпуск и ваканциите са единствената им опция за отмора, а народните представители това лято нямали лятна почивка. " Ако на някой му е тежко, да си върви у дома ", сподели ѝ Тошко Йорданов. 

Предлагам да не подкрепим и двата плана. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син с пояснение, че до 8 януари имало ред християнски празници. Колегата му Маноил Манев стигна по-далеч – Европейска комисия към този момент говорела да анулира Коледа и в България " неолибералното ръководство " бързало да тръгне по този път. Явор Божанков заключи, че депутатите от ГЕРБ се държат като тролове – тъй като целеустремено бавят приемането на Правилника за активността на Народното събрание и образуването на непрекъснати парламентарни комисии с процедури.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР