Депутатите продължават с второто гласуване на проекта за държавен бюджет

...
Депутатите продължават с второто гласуване на проекта за държавен бюджет
Коментари Харесай

Парламентът продължава с гласуването на бюджета за 2024

Депутатите не престават с второто гласоподаване на плана за държавен бюджет за 2024 година В понеделник бе призната макрорамката на бюджета за следващата година. Заложените доходи, помощи и дарения в държавния бюджет за 2024 година са общо 43 406 519 700. От тях данъчните доходи се плануват да са общо 38 116 002 000 лв., от тях от корпоративен налог – близо 6 милиарда лв..

Предвидените доходи от налог добавена стойност са 18 626 102 000 лв.. Вчера депутатите гласоподаваха огромна част от бюджетите на министерствата, средствата за просвета, обучение, опазване на здравето, сигурността.

В дневния ред са планувани и няколко ратификации, както и второто гласоподаване на Закона за защитата и въоръжените сили на Република България. Очаква се на първо гласоподаване да бъде гледани промените в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения, Закона за признание на професионални квалификации, както и в Закона за професионалното обучение и образование, Закона за висшето обучение.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР