Депутатите продължават работата си в четвъртък с формирането на постоянните

...
Депутатите продължават работата си в четвъртък с формирането на постоянните
Коментари Харесай

Тежък ден в Народното събрание. Какво тормози депутатите?

Депутатите не престават работата си в четвъртък с образуването на непрекъснатите парламентарни комисии.

В сряда препъникамък в пленарната зала се трансфораха комисиите – огромна част от тях се оказва, че са с дублиращи ръководители. Одобрена беше единствено Комисията по бюджет и финанси. Оглави я Петър Чобанов от Движение за права и свободи.
-->
Депутатите сътвориха и Комисия по конституционни въпроси. Тя ще работи на паритетен принцип – с еднакъв брой участници от всяка партия.

Комисиите са общо 25, остават за образуване 24. Очаква се разпределението на ръководителите да е следното: 7 за ГЕРБ, 5 за " Продължаваме промяната ", 4 за Движение за права и свободи, по три за " Възраждане " и Българска социалистическа партия, две за " Демократична България " и една за " Български напредък ".

След разногласия в пленарната зала съвещанието през вчерашния ден беше прекъснато, а през днешния ден председателски съвет ще посочи заместник-председателските места в комисиите.

В дневния ред за четвъртък, който претърпя смяна, попада още чуване на служебния министър на енергетиката Росен Христов по отношение на доставките на газ в България от 27 април 2022 година до момента. От ГЕРБ питат за цени, контрагенти и тръжни процедури.

Изслушването на шефа и Управителния съвет на Българска национална банка по отношение на готовността на България за участие в еврозоната, също е част от дневния ред. Вносители са Българска социалистическа партия.

Депутатите би трябвало да прегледат и план на решение по отношение на приемането на еврото с вносители Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС и група народни представители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР