Депутатите приеха трите министерски оставки и гласуваха назначаването на новите

...
Депутатите приеха трите министерски оставки и гласуваха назначаването на новите
Коментари Харесай

Кои са тримата нови министри в кабинета?

Депутатите одобриха трите министерски оставки и гласоподаваха назначението на новите членове на кабинета „ Борисов 3”. На мястото на Валентин Радев в Министерство на вътрешните работи застава досегашният основен секретар Младен Маринов. Новият министър на превоза е Росен Желязков, който сменя Ивайло Московски. Министерството на районното развиване и благоустройството поема Петя Аврамова, на мястото на Николай Нанков.

Петя Аврамова е родена на 29 май 1963 година във Враца. По специалност е инженер. В интервала 2009 до 2011 година е зам.-кмет по строителството и общинската благосъстоятелност на Враца. В идващите две години – до 2013-а, е ръководител на Общинския съвет във Враца. Избрана е за народен представител в 42-рото и 43-то Народно заседание.

На изборите през 2017 година води листата на ГЕРБ във Врачански изборен регион и е определена на депутат в 44-ото Народно събрание. Тя е и регионален координатор на ГЕРБ за Враца. Предложена от премиера Бойко Борисов за министър на районното развиване и благоустройството.

Росен Желязков е роден на 5 април 1968 година Завършил е право в Софийския университет. Кариерата му в администрацията стартира от столичния регион "Средец " в интервала 1994-1995 година Там поредно е юрист, старши юрист, секретар и кметски наместник.

За три години след 1995 година е юрист по гражданско и комерсиално право. След това е е зам.-кмет с сектор "Законност и надзор " на регион "Лозенец ", а от 2003 година до юли 2009 година е секретар на Столичната община, където го заварва Бойко Борисов, който през 2005 година става кмет на София.

След като партията на Бойко Борисов – ГЕРБ, печели изборите през 2009 година, Желязков става основен секретар на Министерския съвет до февруари 2013 година, когато кабинетът подаде оставка предварително след митинги. През 2012 година името му нашумя около публичната поръчка за покупка на програмен продукт за държавната администрация от "Майкрософт " на стойност 72 млн. лева

Младен Маринов е роден на 21 ноември 1971 година в Тетевен. През 1997 година приключва магистърска степен от Висшия институт за подготовка на офицери и научно-изследователска активност – Министерство на вътрешните работи, а през 2005 година - „ Право “ в Университета за национално и международно стопанство в София. Владее британски език, има и съществени знания по съветски език.

От 1991 година заема изпълнителски и управителни длъжности в структурата на Столична дирекция на вътрешните работи, измежду които шеф на отдел „ Охранителна полиция “ и заместник-директор на столичната дирекция. От юли 2014 до май 2017 година е шеф на Столичната дирекция на вътрешните работи.

С декрет на президента Румен Радев от 9 май 2017 година е назначен за основен секретар на Министерството на вътрешните работи. С декрет на президента Румен Радев от 19 септември 2018 година е освободен от поста основен секретар на Министерството на вътрешните работи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР