Депутатите приеха решение, с което им се осигурява достъп до

...
Депутатите приеха решение, с което им се осигурява достъп до
Коментари Харесай

Депутатите приеха да получат достъп до класифицирана информация за случаите на полицейско насилие

Депутатите одобриха решение, с което им се обезпечава достъп до класифицирана информация, постъпила в деловодството на Народното събрание, за случаите на полицейско принуждение. Решението беше импортирано от Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Председателят на Народното събрание Ива Митева направи публицистични ремонти, които също бяха гласувани в пленарна зала. Проекторешението, дружно с публицистичните ремонти, бе гласувано с 204 гласа " за ", нула - " срещу " и " въздържали се " - двама.

Според решението се дава достъп на всички искащи народни представители до класифицирана информация за използването на сълзотворен газ, приложимост на мощ и помощни средства от Министерство на вътрешните работи, осъществени на 10 юли и 2 септември 2020 година против протестиращи жители, както и информация за следствие на обстоятелства и условия, свързани с използването на специфични разследващи средства против протестиращи жители и опозиционни водачи и членове на политически партии от опозицията.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР