Депутатите приеха правилата за условията и реда за предлагане на

...
Депутатите приеха правилата за условията и реда за предлагане на
Коментари Харесай

До 2 седмици предлагат нов шеф на КЕВР

Депутатите одобриха разпоредбите за изискванията и реда за предложение на ръководител и членове на КЕВР единомислещо със 120 гласа „ за “.

Депутатите би трябвало да изберат ръководител, двама членове със стаж в региона на енергетиката, един в региона на водоснабдяването и канализацията и един икономист.

 Народните представители или парламентарни групи ще имат 14 дни за оферти, като те ще се внасят в Комисията по енергетика в Народно събрание. Според утвърдените към този момент промени и допълнения в Закона за енергетиката условията за стаж се понижиха. 

За ръководител на комисията ще е необходим не по-малко от пет години стаж на управителна служба в региона на енергетиката или в региона на водоснабдяването и канализацията. Досега ръководителят на КЕВР трябваше да има най-малко седем години. Целта е да се даде късмет на по-млади хора, мотивираха се вносителите. Според планът на разпоредбите, предложенията ще бъдат оповестени на страницата на Народното събрание, само че не по-късно от 5 дни преди чуването.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР