Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за акциза

...
Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за акциза
Коментари Харесай

Приеха на второ четене промените в Закона за акциза и данъчните складове

Депутатите одобриха на второ четене измененията в Закона за акциза и данъчните хранилища.

Предложенията в него целят да се хармонизира националното законодателство с условията на европейска инструкция, като се откри баланс сред нуждата да се улесни законната презгранична търговия и нуждата да се обезпечи реализирането на ефикасен надзор и мониторинг за събиране на акцизните отговорности.

Депутатите взеха решение придвижването на акцизни артикули под режим отсрочено заплащане на данък да завършва, когато получателят получи акцизните артикули, когато те изоставен територията на Европейски Съюз и когато акцизните артикули са сложени под режим на външен пренос.

В законопроекта бе дефинирано понятието „ самостоятелен дребен винопроизводител “. Това е винопроизводител, който е правно и стопански самостоятелен от който и да е различен винопроизводител, употребява пространства, които са физически отделени от пространствата на който и да е различен винопроизводител, и не реализира активността си по възложен лиценз. Когато двама или повече дребни винопроизводители реализират взаимна активност и общото им годишно произвеждане не надвишава 1000 хектолитра вино, тези винопроизводители се считат за един самостоятелен дребен винопроизводител.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР