Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за обществените

...
Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за обществените
Коментари Харесай

Промените в Закона за обществените поръчки минаха на първо четене

Депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за публичните поръчки, ориентирани против тенденциозното и безпричинно обжалване на поръчки. „ За “ законопроекта гласоподаваха 93 народни представители, „ Против “ – 20 и „ въздържали се “ - 42, с което той бе признат.

Промените бяха импортирани от Парламентарната група на ГЕРБ и с тях се вкарва отговорност за породените вреди, когато е налице корист с правото на обжалване. В рамките на дебата от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ разгласи, че няма да поддържа измененията в Закона за публичните поръчки, импортирани от ГЕРБ.

Секретарят на групата Филип Попов уточни, че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да поддържа законопроекта в този му тип, тъй като предложенията в него не са естествени за една правова страна и няма да се одобряват добре от европейските институции, отбелязва " Фокус ".

Според него се схваща желанието на вносителите да се обезпечи още една бърза писта по поръчките, само че тя би следвало да е уравновесена. От Движение за права и свободи обявиха, че ще се въздържат от поддръжка на закона, тъй като споделят задачите, само че не и методите в плана. Според Хамид Хамид от Движение за права и свободи това може да се пояснява като възпрепятстване до достъпа до правораздаване.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР