Депутатите приеха днес промени в Закона за устройство на територията,

...
Депутатите приеха днес промени в Закона за устройство на територията,
Коментари Харесай

Депутатите сложиха край на продажбата на ателиета като жилища

Депутатите одобриха през днешния ден промени в Закона за устройство на територията, с които дефинитивно сложиха завършек на продажбата на парцели, които имат статут на ателие по документи, само че в тях се живее - те към този момент ще би трябвало да са със статут на жилища и да дават отговор на всички условия за такива.

Сградите с ателиета заобикаляха и по-високите условия за отстояния, които важат за жилищни здания.

Завишени са и условията към лицата, които правят оценка сходството на капиталовите планове. Те би трябвало да имат най-малко 5 години стаж, да са механически правоспособни и да имат магистърска степен.

Промените в закона плануват административно-наказателна отговорност да носят повече участници в строителството.

Задължително изискване за издаване на позволение за градеж към този момент е да има приложена улична регулация, с което да се обезпечи естествен достъп да бъдещата постройка.

Освен това на първо четене депутатите позволиха оправдани лица да могат да вземат участие в управлението на частни охранителни компании.

Те утвърдиха и по-ниски условия за просветителна степен за изпълнителите на частна охранителна активност. Досега те трябваше да имат приключено приблизително обучение, а в този момент ще им е нужно единствено главно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР