Депутатите от цялата парламентарната група на ГЕРБ застанаха на трибунка

...
Депутатите от цялата парламентарната група на ГЕРБ застанаха на трибунка
Коментари Харесай

ГЕРБ пита: Къде е Кирил Петков, по мъжки се разбира с Нинова?


Депутатите от цялата парламентарната група на ГЕРБ застанаха на трибунка в Народното събрание и поканиха премиера Кирил Петков да изясни в Народното събрание какво значи терминът " форсмажор ".

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова стартира изказването си с реторична фигура с послание към медиите дали и те имат възприятието, че парламентаризмът се е завърнал.

Ако преди време въпросът, който вълнувал българското общество, бил " кой? ", то в този момент въпросът бил " къде е Кирил Петков? ".

Защо ръководителят на Народното събрание към този момент се е трансформирал заслон, зад който се крие безпомощният министър председател, който не ръководи процеси, не лидира обстановки и няма отговори, запита Атанасова. Тя чака Никола Минчев да разбере функционалностите си като ръководител на Народното събрание.

Къде е Кирил Петков, попита още един път Атанасова, на фона и на това, че плануваното за през днешния ден съвещание на Министерски съвет беше анулирано.

Някъде евакуирал ли се е или употребява форсмажорно събитие, попита още Атанасова и настоя Кирил Петков да изясни по какъв начин вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова изземва функционалността му на министър председател и диктува освен дневния ред на обществото, а дневният ред на Министерски съвет и на Народно събрание.

Атанасова желае съответни отговори от премира Кирил Петков в Народното събрание или, ще счита, че " Корнелия Нинова го е извикала някъде и се схващат като мъже ".

Тома Биков съобщи, че ГЕРБ са обезпокоени и от това, че най-големият форсмажор е да се даде на Българска социалистическа партия да ръководят стопанската система и земеделието. Ако Демократична България, Политическа партия и Има Такъв Народ желаят да съучастват в сходни случки, да го вършат, уточни Биков. Всички това вършат в последните няколко дни - мълчат, даже и тези, които говорили в продължение на години се възмущавали. Толкова кротки хора и смирени като Христо Иванов, Иво Мирчев и Атанас Атанасов в този момент, Тома Биков не бил виждал.

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев съобщи, че даже единствено новината за въвеждане на форсмажор все още носи действителна вреда. Това, че управляваш, не значи, че можеш да не спазваш законите, сподели Дончев и добави, че в това да се подсигурява минимална доза сигурност на бизнеса и жителите е перманентният неуспех на кабинета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР