Депутатите от ГЕРБ, от ПП-ДБ и от ДПС не дойдоха

...
Депутатите от ГЕРБ, от ПП-ДБ и от ДПС не дойдоха
Коментари Харесай

Човек на Нинова не е на себе си: Могат утре и НДК да започнат да разбиват! Толкова бързо ли забравят

„ Депутатите от ГЕРБ, от ПП-ДБ и от Движение за права и свободи не пристигнаха през днешния ден на работа в Народното събрание. Доколкото разбрахме, част от тях са били на ваучър. Българска социалистическа партия бяхме в зала и се регистрирахме, тъй че всеки би трябвало да си дава отговор самичък за себе си и пред хората. “
Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов в ефира на NOVA News.
“Ние сме европейска страна и се веселя, че точно Българска социалистическа партия бяхме партията, която подадохме документите за участието си в Европейски Съюз и по време на наш министър-председател станахме страна член на Европейски Съюз, само че белким в центъра на Виена, в Берлин, в Будапеща да няма монументи на руската войска? ”, реагира той във връзка протичащото се с Паметника на Съветската войска в София.
По неговите думи, когато има две визии по тематика, естественото е да има приемливост, а не едната страна силово да постанова своето.
„ Тук не става въпрос за реституция, както излъгаха, а за заличаване на паметника. На последващо място, оказа ли се, че няма никакви документи за това? По тази логичност могат на следващия ден и НДК да стартират да разрушават “, акцентира Гуцанов.
Той бе безапелационен, че не може по този метод страната сама да потъпква своите закони.
„ Не може по този метод да режат главата на историята. По същия метод ще стартират да изгарят и книги, които не им харесват. Нима толкоз бързо се не помни, че преди 80 години над 50 милиона починаха, с цел да има я има модерна Европа? “, разяснява още Борислав Гуцанов.
В умозаключение той произова да пазим паметниците, тъй като те са както за мъртвите, по този начин и за живите – да помним какво е било и да не го повтаряме.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР