Депутатите от ГЕРБ осуетиха с крясъци изслушването на финансовия министър

...
Депутатите от ГЕРБ осуетиха с крясъци изслушването на финансовия министър
Коментари Харесай

ГЕРБ осуети с крясъци изслушването на финансовия си министър

Депутатите от ГЕРБ осуетиха с викове чуването на финансовия министър за положението на обществените финанси и възможна незабавна актуализация на бюджета след ударното харчене на пари в последните месеци на кабинета " Борисов 3 ". Министър Кирил Ананиев напусна пленарната зала измежду бъркотия, провокирана от виковете и блъскането на банките от страна на ГЕРБ. Те сътвориха този цирк малко откакто останалите партии взеха решение министър председателят в оставка другата седмица и да даде пояснения по Плана за възобновяване и резистентност, по който България може да получи 12 милиарда лева безплатно еврофинансиране.

Той трябваше да направи това още в петък, само че разгласи, че и го замества вицепремиерът Томислав Дончев, който в това време бе пристигнал в пленарната зала. След като още веднъж гласоподаваха да се яви Борисов, депутатите минаха към идната точка от дневния ред – чуването на финансовия министър.

Тогава обаче Димитър Главчев от ГЕРБ неколкократно изиска да бъде изслушан Томислав Дончев. Позова се на наредбата, съгласно която министри могат да изискат изказване във всеки един миг.

Зам.-шефът на Народно събрание Татяна Дончева ( " Изправи се! Мутри вън!), която ръководеше съвещанието, отхвърли да допусне вицепремиера до парламентарната естрада с обяснението, че точката в дневния ред е предвиждала чуване на Борисов, а не на заместника му Дончев.

" Искам да дадете думата на Томислав Дончев, който да запознае залата с проекта за развиване ", настоя Главчев. Дончева му отвърна, че вицепремиерът ще получи думата, само че сега са на идната точка и прикани министър Ананиев да стартира да приказва.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР