Депутатите от Държавната дума в Русия работят по законопроект за

...
Депутатите от Държавната дума в Русия работят по законопроект за
Коментари Харесай

В Русия ще вдигат данъците на избягалите в чужбина

Депутатите от Държавната дума в Русия работят по законопроект за анулация на данъчните преференции и повишение на данъците за руснаците, които са напуснали страната. В цифрата на засегнатите влизат и тези, които избягаха от Русия след началото на войната в Украйна. Това разгласи през днешния ден ръководителят на Думата Вячеслав Володин в своя канал в " Телеграм ".

" Има такива, които смятат, че би трябвало да се дават преференции и облекчения на тези, които са напуснали страната ни, с цел да се върнат назад. Това е погрешно. Правилно е преференциите за напусналите Руската федерация да се анулират и да се вкара за тях нараснала данъчна ставка. Работим над съответните промени в законодателството ", написа Володин.

Той е на мнение, че напусналите Русия би трябвало да проумеят, че огромна част от съветското общество " не поддържа техните действия и смята, че те са предали своята страна, родственици и близки ".

" До ден сегашен отпътувалите освен работят отдалечено в съветски компании, само че и се употребяват с всички облекчения, които им се поставят в сходство на законодателството на нашата страна ", възмути се Володин.

До момента няма публични данни какъв брой хора са избягали от Русия след началото на военните дейности в Украйна, само че се смята, че са над 700 000. Сред тях единствено IT експертите са над 100 000.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР