Депутатите от "Атака" внасят закон, целящ да отмени вече приетия

...
Депутатите от "Атака" внасят закон, целящ да отмени вече приетия
Коментари Харесай

Атака поиска отмяна на Закона за социалните услуги

Депутатите от "Атака " внасят закон, целящ да анулира към този момент признатия от Народното събрание напълно нов Закон за обществените услуги, който би трябвало да влезе в действие на 1 януари 2020 година Според атакистите той е бил признат поради "социалната сила, насъбрана от митингите ", само че би трябвало да бъде анулиран, тъй като посредством него страната отдава грижите за жителите си на частни организации и НПО-та, които се назовават снабдители на обществени услуги.

По време на брифинг в Народното събрание депутатът от "Атака " и зам.-председател на партията Десислав Чуколов акцентира, че този закон е квалифициран от обществения зам.-министър Султанка Петрова и трансформира обществената система на страната. "Държавата аутсорства обществените услуги на частни компании и НПО-та, като им дава извънредно огромни права. С приемането на този закон извеждането на дете може да става единствено по сигнал, в това число и неизвестен. Децата могат да бъдат взети от всяко едно семейство за 24 часа без правосъдно решение и заповед. По сигнал обществен служащ ще може да влиза в дома ни. Правим по този начин, че в действителност тези компании, частни НПО-та, български и задгранични, ще бъдат заплатени със средства на данъкоплатеца " уточни националният представител и изясни, че неправителствените организации сами ще дефинират размера на цената на услугите, които оферират.

"Важно е да кажем, че част от резюмето и мнението са направени от една лаборатория към Департамент "Политология " на Нов български университет. Какво се получава, че частни лаборатории създават закони в България под благовидния мотив – отбрана на обществения интерес на българите ", запита зам.-председателят на "Атака ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР