Депутатите от „Продължаваме промяната“, ДБ, „Има такъв народ“ и „Възраждане“

...
Депутатите от „Продължаваме промяната“, ДБ, „Има такъв народ“ и „Възраждане“
Коментари Харесай

Убийство във властта! Мръсните хватки на ПП, ДБ, ИТН и „Възраждане“ попариха българския народ

Депутатите от „Продължаваме промяната“, Демократична България, „Има подобен народ“ и „Възраждане“ провалиха с мръсни хватки и последната вяра на българските жители да имат право на избор при гласоподаване.

Това се случи, откакто националните избраници от четирите парламентарни групи отхвърлиха да си удължат работното време и да преглеждат точката в дневния ред за промени в Изборния кодекс и връщане на хартиената бюлетина.

След като близо 2 месеца в правна комисия предложенията на ГЕРБ и Българска социалистическа партия за връщане на хартиената бюлетина не се вкарват за разглеждане в Комисията по конституционни и правни въпроси по едноличното решение на ръководителя от Политическа партия Милен Матеев, се наложи опозицията да внесе въпросните промени непосредствено в зала.

Според правилника на Народното събрание всяка първа сряда на месеца се преглеждат законопроекти, импортирани от опозицията. За тази сряда предлагането на ГЕРБ беше да се прегледат двете оферти за промени в Изборния кодекс.

Вместо това да се случи обаче, депутатите от СУТРИНТА Влязоха в измислени кавги, а почТИ целият работен ден мина в четене на отчети за активността на омбудсмана на България. В края на работния ден от Българска социалистическа партия и ГЕРБ предложиха удължение на работния ден до гласоподаване на препоръчаните от опозицията законопроекти. с 118 гласа „против“ и „въздържал се“ обаче депутатите на Политическа партия, Демократична България, Има Такъв Народ и „Възраждане“ отхвърлиха концепцията за удължение на работното време.

Така законопроектите за смяна в Изборния кодекс няма да се преглеждат в пленарна зала. Или най-малко не до началото на месец август, когато в първата сряда опозицията още веднъж ще може да ги внесе. Дотогава обаче или Народното събрание ще бъде разхлабен от президента поради неспособност да се избере ново държавно управление, или ще излезе в ОТПУСК.

Другият вид предложенията да стигнат до зала е да минат първо през комисия, което явно преднамерено не се позволява от хората на „Продължаваме промяната“.

Така с процедурни хватки в действителност се лишава правото на българите да имат право на избор при гласоподаване и да избират дали да дадат своя глас с машина или хартиена бюлетина.

Мръсните игри на депутатите на „Продължаваме промяната“ идват единствено седмица, откакто Инициативен комитет внесе над 110 000 подписа в деловодството на Народното събрание на българи, които желаят връщане на хартиената бюлетина.

Очевидно Политическа партия, в колаборация с Демократична България, Има Такъв Народ и „Възраждане“ са решили въобще да не вземат под внимание настояването на толкоз доста хора. От Инициативния комитет обаче дадоха обещание, че в случай че не се гласоподават измененията в Изборния кодекс, те ще преминат към събиране на подписка за образуване на референдум.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР