Депутатите не отпуснаха 1,130 млн. лв. за ремонта на патриаршеската

...
Депутатите не отпуснаха 1,130 млн. лв. за ремонта на патриаршеската
Коментари Харесай

Парламентът отказа пари за ремонт на църквите, ДПС напусна залата

Депутатите не отпуснаха 1,130 млн. лева за ремонта на патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски " и Зографския манастир, а депутатите на Движение за права и свободи напуснаха залата.

Народните представители подложиха на прегласуване отпуснатите във вчерашния ден 1,130 млн. лева за ремонт на патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски " и Зографския манастир в Света гора, защото те не бяха отразени в рамката на бюджета, която беше гласувана преди този момент. „ За " текста гласоподаваха 82 народни представители, „ срещу " – 12 и „ въздържали се " – 104, с което той бе отритнат.

Преди прегласуването Народното събрание излезе в 30-минутна отмора, с цел да реши проблема. Това стана по предложение на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. По негово гледище се свика ексклузивен председателски съвет на Народното събрание и съвещание на Бюджетна комисия.

Казусът породи поради отпуснатите през вчерашния ден средства в размер на 1, 130 млн. лв. за ремонта на храм-паметника „ Св. Александър Невски " и Зографския манастир. Това бе част от различния бюджет на Българска социалистическа партия. Той се състои в това, че средствата не са отразени в рамката на държавния бюджет за 2018 година, която бе призната преди този момент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР