Депутатите не могат да приключат днешното първо зааседание на 48-о

...
Депутатите не могат да приключат днешното първо зааседание на 48-о
Коментари Харесай

Първият работен ден на депутатите - до откат, не могат да закрият заседанието без избор на председател на НС

Депутатите не могат да приключат днешното първо зааседание на 48-о Народно заседание, до момента в който не изберат ръководител на Народното събрание. Това повелява чл.76 ал. 3 от Конституцията на Република България, обясниха пред " Стандарт " от разнообразни политически сили.

Преди това обаче работата на националните избраници зацикли поради невижданата обстановка ръководител да не бъде определен даже и след повторното гласоподаване. Това стана по този начин, защото нито претендентът на ГЕРБ-СДС Росен Желязков, нито кандидатът на Политическа партия Никола минчев не събраха изискваните от главния закон 121 гласа.
-->
Въпреки изказванията на някои депутати от Демократична България като Атанас Атанасов и Христо Иванов, че може да бъде открита нова процедура по избора, такова състояние не съществува в нито един закон, в това число и в главния. Те са твърди, че при отварянето на нова процедура още веднъж ще застанат зад кандидатурата на Никола Минчев.

Затова следващата отмора на депутатите, които разискват по какъв начин да действат оттук насетне продължава доста над оповестените 15 минути. Вероятно се чака мнението и на конституционалисти, с цел да се реши по какъв начин националните избраници да продължат нататък.

При всички случай днешното съвещание на Народното събрание не може да завърши без избор на ръководител.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР