Депутатите не избраха нов управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

...
Депутатите не избраха нов управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).
Коментари Харесай

НС не успя да избере нов управител на НЗОК

Депутатите не избраха нов шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Това стана откакто в конкуренцията остана само претендента на Българска социалистическа партия - проф. Жени Стайкова, претендентът на ГЕРБ-СДС - Иванка Динева, изненадващо отдръпна кандидатурата си по-рано в деня.

Динева беше показала в молбата си към ръководителя на Народното събрание, че повода за отдръпването са персонални аргументи, заяви Нова тв.

Националната здравноосигурителна каса се състои от Централно ръководство - със седалище в София, и районни структури във всеки от 28-те регионални центрове на България. Основна цел на НЗОК е да обезпечава и подсигурява свободен и равнопоставен достъп на обезпечените лица до здравна помощ - посредством избран по тип, обсег и размер пакет от здравни действия, както и свободен избор на реализатор, сключил контракт с районна здравноосигурителна каса.

С активността си Националната здравноосигурителна каса цели възстановяване на качеството на живота на българските жители посредством контролиране и повишение на обществената, здравната и икономическата успеваемост на разноските за здравеопазване; възстановяване на качеството на предоставените услуги и на равнопоставеността при тяхното използване; въвеждане на механизми за почтено възнаграждение на медицинските експерти, както и позитивна смяна в връзките сред доктор и пациент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР