Депутатите на ГЕРБ се разгневиха на избързаната оставка на премиера

...
Депутатите на ГЕРБ се разгневиха на избързаната оставка на премиера
Коментари Харесай

ГЕРБ гневни на избързаната оставка на Денков: Това е подозрително! Не е ясна целта

Депутатите на ГЕРБ се разгневиха на избързаната оставка на премиера Денков.


" Действията на ППДБ за подаване на оставка в този момент и незабавно на кабинета буди съмнения ",  заяви незабавно след гласуването депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова.

 

Не е ясна каква е задачата на тези прибързани дейности - дали да се употребява това, че нашият водач е в чужбина, Мария Габриел също я няма. Или това, че нашите сътрудници не желаят да се водят договаряния. По-скоро може би това, което желаят, е да тласнат страната към избори ”, разяснява Петкова.

 

" Елементарната политическа логичност споделяше, че първо трябваше да се изложи оценката на министрите. Министрите трябваше да бъдат тук в залата. Скри се това, което се е свършило от министрите ", добави Рая Назарян.

 

" Акад. Денков сподели ясно и изрично, че ще подаде оставка на 6 март. Тя беше прогнозируема. Вчера беше националната конференция на ГЕРБ. Подаването на оставката имаше за цел да затапи вест. Няколко минути след депозирането на оставката беше направено и предлагането през днешния ден да се гласува оставката. Това демонстрира, че няма никакво доверие на ППДБ към ГЕРБ. Ясно казахме, че ще подкрепим оставката. Това е официално осъществяване, което открива доста въпроси. Какво следва от това бързане? Открива се конституционната процедура по съвещания и предоставяне на мандати.

 

Вторият въпрос е редно ли е да се предпостави във времето въпроса за договарянията сред сътрудниците с това бързане ", попита Росен Желязков.

 

По думите му изказванията, че не са знаели, че Борисов е на конференцията на ЕНП, са повърхностни.

 

" Акад. Денков, пристигна и по-късно отиде на съвещание на Министерски съвет ", недоволства ръководителят на Народното събрание.

" Оттук целият тайминг го задава Народното събрание ", добави Желязков.

" Толкова близо сме до изборите, колкото и преди месец, и преди 9 месеца ", посочи той.

 

" Няма сега намерено несъгласие по попълването на органите с изминал мандат. Имаме тематика омбудсман, КФН, Комисия за защита на конкуренцията, КПК, имаме доста тематики. Това са въпроси, по които ще намерим съгласие, основано на правила ", добави Росен Желязков.

 

Томислав Дончев счита, че това бързане може да значи и нещо друго – че ръководството бяга от резултатите от личната си работа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР