Депутатите излязоха в почивка след като председателят Ива Митева не

...
Депутатите излязоха в почивка след като председателят Ива Митева не
Коментари Харесай

Пак скандал в парламента за преизчислението на пенсиите


Депутатите излязоха в отмора откакто ръководителят Ива Митева не можа да удържи напрежението в залата, основано от отхвърли й да включи в дневния ред второ четене на плана за преизчисление на пенсиите, поискано от Българска социалистическа партия. Промените в Кодекса за обществено обезпечаване минаха на първо четене в сряда и още тогава от Има Такъв Народ отхвърлиха да ги подложат на второ четене, макар че правилникът го разрешава. Днес ръководителят на Народно събрание Митева още веднъж отхвърли да включи точката в дневния ред с оправданието, че за преизчисляване на пенсиите е нужна актуализация на бюджета. От левицата на няколко пъти имаха изявления по метода на водене, а Митева повтаряше и повтаряше, че няма да включи настояването им в дневния ред.Стигна се до такава степен, че Христо Иванов от Демократична България да успокоява пристрастеностите и да изиска отмора и Предедателски съвет.

Преди това, отново по предложение на Българска социалистическа партия, депутатите одобриха решение за чуване на целия състав на Министерския съвет в оставка, дружно с Бойко Борисов.

Причина за настояването на левицата стана днешният парламентарен надзор, на който стана ясно, че няма да взе участие нито един от министрите в оставка, които са отсрочили отговорите.

От своя страна ръководителят Ива Митева увери, че кабинетът в оставка ще бъде осведомен за решението на депутатите още през днешния ден.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР