Депутатите излязоха в почивка и се събраха на извънредно заседание

...
Депутатите излязоха в почивка и се събраха на извънредно заседание
Коментари Харесай

Спешно и извънредно се събра правната комисия

Депутатите излязоха в отмора и се събраха на изключително съвещание на правна комисия да решат противоречив въпрос за обществения указател на гласоподавателите.

Препъни камък се оказа инспекцията на подписите на гласоподавателите . Именно левите упорстват за обществен указател на гласоподавателите и актуализация на изборните описи. Окончателното решение по текстовете на Изборния кодекс би трябвало да бъде взето от пленарна зала.

Вчера правна комисия отхвърли предлагането . Правна комисия отхвърли още и предлагането в период до 28 февруари 2019 година общинските администрации да предадат на ЦИК изборните описи с жителите, упражнили свето право на глас в парламентарните избори.
Левите желаят и всеки гласоподавател да има опция да ревизира дали не е гласувано от негово име.

Припомняме, че през днешния ден в пленарна зала пристрастеностите се развихриха макар сериозната материя - измененията в Изборния кодекс, които се разискват.

Българска социалистическа партия упрекна ръководещите , че гласоподават Изборния закон на мрачно и саботираха началото на съвещанието. От Вътрешна македонска революционна организация пък са несъгласни с премахването на правото за преференциален избор, предложение на Движение за права и свободи.

Несъгласие с измененията изрази и разнообразни извънпарламентарни обединения - Съюз на демократичните сили , ВОЛТ и ДБГ, които ще поддържат и митинга, който се провежда довечера пред Народното събрание.

Общественият съвет към ЦИК също излезе с рецензия към измененията , само че главно предложи промени да не се вършат в годината преди самите избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР