Депутатите избраха скандалната Сабрие Сапунджиева от ДПС за член на

...
Депутатите избраха скандалната Сабрие Сапунджиева от ДПС за член на
Коментари Харесай

Депутатите уредиха скандалната Сабрие Сапунджиева от кабинета Орешарски с нов пост

Депутатите избраха скандалната Сабрие Сапунджиева от Движение за права и свободи за член на Комисията по дискриминация. Сапунджиева беше заместник-министър на правораздаването в кабинета на Пламен Орешарски, само че стана известна с това, че тъкмо в мандата си тя беше ремонтирала ведомственото си жилище в кв. " Витоша " в София с 50 хиляди лева от фонда за пандизите.

За да не бъде изгонена от жилището си, след това тя беше назначена от " страдание " като правосъден секретар в Административния съд в София отново в нарушаване на разпоредбите.

Днес Народното събрание гласоподава състава на Комисията за отбрана от дискриминирането. Преди гласуването претендентите са били изслушани в Комисията по вероизповеданията и правата на индивида.

За ръководител на парламентарната комисия бе определена кандидатурата на Ана Джумалиева от ГЕРБ. За зам.-председател бе определен Баки Хюсеинов от Българска социалистическа партия.

Останалите членове на Комисията за отбрана от дискриминирането са Орлин Колев, повдигнат от ПГ на „ Обединени патриоти “, Златина Касърова-Дукова, издигната от ГЕРБ и Сабрие Сапунджиева, препоръчана от Движение за права и свободи.

По време на гласуването породи спор за бъдещето на Комисията по дискриминация - Движение за права и свободи в лицето на Джейхан Ибрямов я показаха като нужна за обществото поради толерантността, а Патриотите от името на Павел Шопов напряко оповестиха, че Комисията за отбрана от дискриминация е непотребна - " от тези, които би трябвало да се съкратят, и да се спестят не малко пари “ и уточни, че " има дискриминация единствено по отношение на българите “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР