Депутатите избраха единодушно и 7 заместник-председателя на Народното събрание.Това са

...
Депутатите избраха единодушно и 7 заместник-председателя на Народното събрание.Това са
Коментари Харесай

Депутатите избраха заместник-председатели на Народно събрание

Депутатите избраха единомислещо и 7 заместник-председателя на Народното събрание.

Това са Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, Никола Минчев от „ Продължавяме смяната “, Йордан Цонев от Движение за права и свободи, Цончо Ганев от „ Възраждане “, Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, Атанас Атанасов от „ Демократична България “ и Надежда Самарджиева от „ Български напредък “.

 По-рано за ръководител на Народното събрание бе определен Вежди Рашидов. „ Парламентът не е язвителен спектакъл. Тези ръкопляскания, които вършиме, не сме в театъра, ние сме тук да работим, да намерим правилния път и нищо различен.Да престанем да ръкопляскаме и да се хващаме на работа. Не съм безконтролен човек, сътрудници, през днешния ден ви приказвам още веднъж от сърце и почтено. Ще жертвам моите останалите години за българския народ и за никой различен “, съобщи той.

Асен Василев от „ Продължаваме промяната “ дефинира избора на ръководител като „ фасада “, която прикрива компликацията да се вземе решение.



„ Вежди Рашидов не е фасада. Това е един доста заслужил български създател и политик “, съобщи депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев.

Бойко Борисов написа във Фейсбука си, че „ разсъдъкът надви. Пръв измежду равни - Вежди Рашидов! “

Според Христо Иванов „ Вежди Рашидов не е консенсусна персона “, а четиритепартии, които са го номинирали са “избралипътя на болшинството. “

Изборът на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание беше вероятното решение.Това разяснява в коридорите на парламентаМустафа Карадайъ от Движение за права и свободи. Според него не може да се приказва за ново управническо болшинство.

Общата поддръжка с ГЕРБ и Движение за права и свободи за Вежди Рашидов като ръководител на Народното събрание не значи, че Българска социалистическа партия ще взе участие в държавно управление с тях, безапелационна беКорнелия Нинова. В коридорите на Народното събрание водачът на левицата съобщи, че има и други благоприятни условия за сформиране на кабинет.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР