Депутатите гласуваха промените в Закона за пътищата, като част от

...
Депутатите гласуваха промените в Закона за пътищата, като част от
Коментари Харесай

Коланите в автобусите вече са задължителни

Депутатите гласоподаваха измененията в Закона за пътищата, като част от ограниченията, инициирани след злополуката край Своге, при която починаха 17 души.
Депутатите гласоподаваха, че рейсовете би трябвало да разполагат с предпазни колани и видеорегистратори. Промените в Закона за пътищата бяха гласувани през днешния ден на второ четене, оповестява БНР.

Автобусите би трябвало да имат видеорегистраторите, с които да се снимат пътната конюнктура и лидера по време на придвижване. Това се планува в преходните и заключителни разпореждания в Закона за пътищата. Изключението ще важи единствено за рейсовете, които правят профилиран транспорт по маршрут на къси дистанции до 30 километра, защото при тях се позволява да има и правостоящи.

Съгласно наредбите превозвачите ще имат шестмесечен гратисен интервал за съоръжение на рейсовете с колани, като след приключване на периода ще подлежат на наказания. За водачите на рейсове без колани санкцията ще е 500 лв., а за транспортната компания - 3 хиляди лв.. При липса на видеорегистратори, компаниите превозвачи ще бъдат глобявани с 1 500 лева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР