Депутатите гласуваха прие отказа на Мария Габриел от поста министър-председател

...
Депутатите гласуваха прие отказа на Мария Габриел от поста министър-председател
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Депутатите решиха съдбата на кабинета „Габриел“

Депутатите гласоподаваха одобри отхвърли на Мария Габриел от поста министър-председател на България. Решението бе признато с голямо болшинство.
226 депутати гласоподаваха „ за “. Има един „ въздържал се “ от парламентарната група на ПП-ДБ. Нито един депутат не е дал своя вот „ срещу “.
След гласуването в пленарната зала, конституционната процедура продължава – на ход е президентът Румен Радев.
Припомняме, че дотук се стигна, откакто договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за ротация на държавното управление удариха на камък.
Според ГЕРБ техните сътрудници във властта са траяли да слагат условия, с цел да се случи ротацията и последно поискали да бъде заменен министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.
От ПП-ДБ обаче обясниха поставената точка в договарянията като отвращение от страната на ГЕРБ-СДС за промени в правосъдната система, службите за сигурност и регулаторите.
С отхвърли на Габриел се смята, че първият мандат е несбъднат. След гласуването в пленарната зала, конституционната процедура продължава, а на ход ще бъде президентът Румен Радев.
Припомняме, че ген. Атанас Атанасов излезе със сензационно предложение към Политическа партия ГЕРБ. Той прочете декларация от името на ПП-ДБ, с която подава ръка за сформиране на кабинет с втория мандат.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР