Депутатите да влизат в парламента със зеклен сертификат.Това реши здравната

...
Депутатите да влизат в парламента със зеклен сертификат.Това реши здравната
Коментари Харесай

Зелен сертификат и за депутатите, но кой ще плаща тестовете

Депутатите да влизат в Народното събрание със зеклен документ.

Това реши здравната комисия в Народното събрание по предложение на народни представители от най-голямата партия " Продължаваме промяната ". Колегите им от правната комисия обаче отложиха разискването на въпроса с претекст, че точката е импортирана изключително в прорез с правилника.

Според разпореждането на ръководителя на Народното събрание Николай Минчев новите условия за влизане в постройките на Народното събрание би трябвало да влязат в действие от 24 януари, заяви dir.bg.

Управляващата партия предлага депутатите да влизат в постройките на Народното събрание с документ за ваксина или преболедуване, както и с тест за ковид. Разходите за това обаче ще си поемат самите народни представители. В отсроченото проекторешение на Демократична България " се предвиждаха безвъзмездни антигенни проби за депутатите без зелен документ и преимущество за влизане в постройката, в случай че при тестването има доста искащи.

Служителите на Народното събрание и сътрудниците ще влизат по същия ред, само че техните проби, в случай че не са имунизирани, към този момент ще са за сметка на бюджета на Народното събрание.

По време на гласуването предлагането на Политическа партия е подкрепено от Българска социалистическа партия и Демократична България, само че от  Има Такъв Народ са се въздържали.

От " Възраждане " е отсъствал представител, защото не е бил известен за изключителното съвещание, стана ясно по-късно от пост на Елена Гунчева в обществената мрежа. По същата причина не са участвали и от Движение за права и свободи, които също не са били известени за такова събиране на комисията по опазване на здравето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР