Депутати от Ломоносовския окръг на Москва призоваха руския президент Владимир

...
Депутати от Ломоносовския окръг на Москва призоваха руския президент Владимир
Коментари Харесай

Бунт в Москва: Руски депутати поискаха оставката на Путин

Депутати от Ломоносовския окръг на Москва приканиха съветския президент Владимир Путин да подаде оставка.

" Моля да освободите заеманата от Вас служба, защото вашите възгледи, вашият модел на ръководство са безнадеждно остарели и попречват развиването на Русия с нейния човешки капацитет ", се споделя в обръщението.



Депутатите означават, че по времето на Путин е имало " положителни промени " в първия и " отчасти " във втория му мандат, само че по-късно всичко се е объркало.

" Не се случи удвояването на Брутният вътрешен продукт, минималната заплата не доближи декларираните индикатори, от Русия всеобщо бягат умните и работоспособните хора, няма и помен от обещаната непоклатимост ", пишат още депутатите. Според тях риториката, която употребяват Путин и неговите подчинени, е " пропита с непоносимост и експанзия " и " в действителност хвърли страната в ера на Студена война ". " Отново започнаха да се опасяват от Русия и да я ненавиждат. Ние още веднъж плашим света с нуклеарно оръжие ", прибавят те.

" Надяваме се нашият образец да даде сили и на други недоволни, да покаже, че в Русия има доста несъгласни със сегашната политика хора. Косвеният резултат е не по-малко значим от упованието за ефикасна оставка ", изяснява пред " Новая газета. Европа " един от депутатите, подписали апела - Тимофей Николаев.

Ломоносовският регион постоянно гласоподава за опозицията. В момента той е представляван в московската Дума от депутата от " Яблоко " Владимир Рижков.

Това е вторият обществен протест на депутати против Путин в границите на няколко дни. На 9 септември петима депутите от Санкт Петербург желаеха от Думата да упрекна Путин в държавна измяна поради войната в Украйна. След това те бяха привикани в полицията и им бяха формирани протоколи за " дискредитация " на съветската войска.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР