Депутатът от Продължаваме промяната Велико Минков заяви, че напуска Народното

...
Депутатът от Продължаваме промяната Велико Минков заяви, че напуска Народното
Коментари Харесай

Още в първия ден депутат от ПП поиска да напусне парламента

Депутатът от " Продължаваме промяната " Велико Минков съобщи, че напуща Народното събрание. Това стана в деня, в който новото постоянно държавно управление бе утвърдено от Народното събрание.

" Мотивите ми са най-вече персонални, а от организационните най-важният е убеждението ми, че на този стадий ще съм по-полезен за продължаването на смяната отвън Народното събрание, в сравнение с в него. Казвам това, без да имам никакво подозрение, че в случай че остана, ще се оправя с работата да пазя ползите на народа. За мен е по-важно като екип парламентарната група да бъде формирана от по-разнообразни по експертиза и опит членове и в случай че на мое място може да бъде човек, който ще прави работата отговорно и качествено най-малко колкото мен - тогава с наслада бих отстъпил. Моят фокус на този стадий ще бъде на локално равнище в Русе и региона, където занапред ще развиваме локалните структури ", написа той във Facebook.

Минков показва, че " поддържа плановия Министерски съвет с вярата, че съставът му е подготвен да извърши задачата си честно и с нулева приемливост към корупцията в границите на това ръководство ".

" Изрично декларирам горното, с цел да не бъде спекулирано " ", написа още той.

Цитиран от Българска национална телевизия, Минков показва, че е бизнесмен, а в групата на Политическа партия има още най-малко 15 души, които са бизнесмени, което значи, че те са задоволително показани.

" Вече обясних, че задачата на парламентарната група на Политическа партия е да бъде оптимално разнороден като опит и експертиза. Ние сме екип, работим в екип и това е значимото. Следващият, който влиза от листата, е русенец, тъй че русенци продължаваме да бъдем показани ", сподели Минков.

Според него решението му да напусне Народното събрание " е добър знак за нов жанр в политиката, за нов стандарт на водене на политика, тъй като се нагледахме на някогашни депутати, които държат кокала до последно ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР